Zonnepanelen laten leggen?

Wat men zich recent veel afvraagt is of het verstandig is om nu nog zonnepanelen te laten leggen. Natuurlijk is het altijd verstandig om zonnepanelen te leggen, maar met oog op regelgeving in de toekomst vraagt men zich af of dit nog rendabel is.

Zonnepanelen laten leggen verstandig?

Wij hebben hier natuurlijk ook een mening over zonnepanelen laten leggen, hoewel deze wellicht niet helemaal zonder eigen belang is. Dat gezegd hebbende is zonnepanelen leggen nog steeds verstandig.

Eind 2021 is het even spannend geweest rondom de energieprijzen. Iedereen met een kortlopend contract of een flexibel energietarief moest fors meer gaan betalen. De overheid heeft daarnaast de visie om van het gas af te gaan wat betekent dat ook woningen steeds meer ingericht worden op enkel elektrisch. Daarbovenop stijgt de gasprijs nog harder dan elektriciteit. Als al deze factoren bekeken worden is het verstandig om voldoende zonnepanelen op je dak te leggen om een groot deel van je stroom via de zon te krijgen. Je bespaart hiermee kosten op de energie rekening.

Een paar maanden terug was uit te rekenen dat een set zonnepanelen een terugverdientijd van X jaren heeft. Echter als de stroomprijs blijft stijgen wordt die verhouding natuurlijk kleiner. Nu zal de prijs van elektriciteit niet oneindig blijven stijgen, maar het is fijn dan ongeacht wat de prijs doet, jij zelf je stroom opwekt.

Nu is het natuurlijk ook zo dat afhankelijk van weersomstandigheden en of het nacht is er geen stroom via de panelen wordt opgewekt. Tenzij je enkele ingewikkelde tussenstappen neemt zal je dus net zonder het elektriciteitsnetwerk kunnen. Met zonnepanelen op je dak kun je echter wel de kosten laag houden.

Tips voor mensen die zonnepanelen hebben laten leggen

Enkele voor de hand liggende tips voor wanneer je zonnepanelen hebt laten leggen:

  • Zorg ervoor dat een specialist gekeken heeft naar de beste hoek voor de panelen.
  • Zet waar mogelijk zoveel apparaten die moeten draaien, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, overdag aan wanneer de zon nog schijnt.
  • Laad apparaten die opgeladen moeten worden op gedurende de zonuren
  • Laat je goed adviseren over welke zonnepanelen het beste bij je passen. Goedkoop kan duurkoop zijn!

Overweegt u zonnepanelen? Neem contact op via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op.

  • Zonnepanelen kopen Den Helder