Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrische voertuigen zijn de laatste tijd veel in het nieuws, en niet zonder reden. Er zijn veel voordelen verbonden aan het bezit van een EV in vergelijking met een auto die op gas rijdt. Laten we eens kijken naar een aantal van hen:

Meer rust tijdens het rijden

Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden is dat u kunt genieten van een rustigere rit. Zonder motorgeluid, uitlaatgassen en gevaarlijke deeltjes kunt u zich concentreren op het genieten van het uitzicht terwijl u naar muziek luistert.

Hoewel het niet altijd mogelijk is om te zien wat er voor uw voertuig gebeurt wanneer u in druk verkeer rijdt of achter andere voertuigen, helpen sensoren u om het inkomende verkeer van beide kanten in de gaten te houden en uw voertuig automatisch tot stilstand te brengen indien nodig. Bij het aanschaffen van een EV hoort een laadpaal bij Grim-elekraplan kan je deze laten instaleren.

Minder impact op het milieu

  • Elektrische voertuigen hebben geen uitstoot en geen uitlaatgassen, wat betekent dat ze een stuk beter zijn voor het milieu.
  • Voertuigen met verbrandingsmotoren produceren luchtverontreinigende stoffen zoals koolstofdioxide, stikstofoxiden en fijn stof (PM). Niet zo met elektrische voertuigen!

Lagere onderhoudskosten

  • U hoeft nooit uw olie te verversen.
  • U hoeft ook nooit bougies te vervangen.
  • De transmissie, radiator, luchtfilters en remblokken zijn allemaal overbodig met een elektrische motor, wat betekent dat er ook geen transmissievloeistof of koelsysteemspoelingen nodig zijn.

Lagere aankoopprijs

Een elektrische auto kopen is goedkoper dan een auto die op gas rijdt. Dat komt omdat EV’s minder kosten om te bouwen, en ze hebben minder onderdelen die na verloop van tijd vervangen moeten worden. De Tesla Model S werd in 2013 zelfs uitgeroepen tot Motor Trend Auto van het Jaar vanwege zijn superieure prestaties, lage prijskaartje en hoge restwaarde – zelfs zonder rekening te houden met de andere voordelen.

Wat onderhoud en brandstofkosten betreft: Nadat u uw EV hebt gekocht (en voor de nodige aanpassingen of upgrades hebt betaald), zal hij zonder veel problemen blijven rijden. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verversen van olie of luchtfilters; aangezien deze voertuigen niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel, zijn er geen “gastanks” om te vullen met dure vloeibare koolwaterstoffen. Dus als u nu een elektrische auto aanschaft heeft u ook een oplaad paal nodig. Een oplaadpaal laten instaleren kan bij Grim-elektrplan.

Meer rijplezier

  • Elektrische auto’s zijn stiller en soepeler. De motor in een elektrische auto levert een soepel, onmiddellijk koppel bij alle snelheden, wat resulteert in een veel aangenamere rijervaring dan gasmotoren met hun karakteristieke gegrom.
  • Elektrische auto’s zijn leuker om in te rijden. Omdat ze geen transmissie of interne verbrandingsmotor hebben die de acceleratie vertraagt, hebben elektrische voertuigen betere acceleratie- en rijeigenschappen dan conventionele auto’s. Ze hebben ook geen vertraging tussen het indrukken van het gaspedaal.
  • Elektrische auto’s zijn gemakkelijker te besturen – ze zijn voorzien van regeneratieve remmen die kunnen worden gebruikt als vervanging voor het gebruik van uw gewone remmen (wat ook helpt om slijtage te voorkomen). Dit betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het op snelheid komen na stopborden of stoplichten, waardoor u meer controle heeft over waar u uw auto precies heen wilt hebben als hij weer rijdt!

Energiezuinig opladen

U kunt uw auto thuis opladen met een mooie laadpaal. Bij het instaleren van een laadpaal kan Grim-elektraplan u helpen als u in de regio Den Helder woont.

Laadpaal instaleren Den Helder?

We hopen dat we u ervan overtuigd hebben dat elektrische auto’s de toekomst zijn. De technologie is er al en zal de komende jaren alleen maar beter worden. We hebben misschien nog geen vliegende auto’s, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit voor iedereen die achter het stuur van een elektrische auto wil kruipen! Heeft u bij een elektrische auto nou een laadpaal nodig neem dan nu contact op met Grim electraplan.

Wilt u nou een laadpaal in Den Helder? Neem contact op via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op.