Energielabel in kantoor Den Helder

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Wie kan nou beter u kantoor naar energielabel C of hoger omzetten dan Grim-elektraplan. Over iets meer dan een half jaar ben je als bedrijf verplicht energielabel C of beter te hebben. Als u kantoor dit nog niet is moet u dit snel laten doen Grim-elektraplan is hiervoor de beste keuze.

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft met de klassen A tot en met G de zuinigheid aan van een gebouw of apparaat. A is het meest zuinig, G het minst. Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd (zogenoemde isolatieniveau). En hoe dak, vloeren en ramen van een woning optimaal geïsoleerd kunnen worden (zogenoemde streefwaarden). Bij een oude woning liggen de streefwaarden lager dan bij een nieuwe woning. Energielabel C is na de labels A en B het laatste ‘groene’ energielabel. Een kantoor met energielabel C is redelijk geïsoleerd. Wanneer je kantoor energielabel C heeft, beschikt het kantoor vaak over dubbelglas en andere isolatie.

Waarom een energielabel?

Als u energielabel C of beter heeft dan kunt u gewoon door blijven werken met u kantoor. Heeft u kantoor deze niet dan mag u per 1 januari 2023 dit pand niet meet als kantoor gebruiken. Naast deze verplichting doet u ook iets goed. Door u kantoor te laten aanpassen naar energielabel C of hoger bespaard u energie er gaat bijvoorbeeld minder warmte verloren. Daardoor bespaard u geld. Ook is het isoleren van u kantoor goed voor het milieu. Je bespaard energie en verbruikt dus minder. Dit is goed voor het milieu.

Moet u kantoor nog energielabel C of hoger? Neem contact op via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op.