Zonnepanelen in 2022

Wilt u nou zonnepanelen dan is het de perfecte tijd om ze te laten leggen. De zomer is om de hoek en de warme dagen zijn er al volop. Als u nu zonnepanelen laat leggen haalt u dus een mooi rendement. Zonnepanelen laten leggen kan natuurlijk bij grim-elektraplan

wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Voor deze opwekking van elektriciteit is alleen de zon nodig, daarom is dit een vorm van duurzame energieproductie.

Waarom zonnepanelen laten leggen in 2022?

Als je kiest om zonnepanelen te laten leggen dan werk je mee aan een planeet met minder CO2 uitstoot en minder afval. Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en zijn dus goed voor het milieu. Zonnepanelen zijn daarom de beste manier voor een duurzame toekomst. Ook nu in 2022 zijn zonnepanelen dus erg interessant vanwege het hoge rendement dat ze ophalen. De kwaliteit van onze zonnepanelen is erg goed ze gaan tot 25 à 30 jaar mee. Bij grim elektraplan zijn de zonnepanelen-installatie nog nooit zo goedkoop geweest. In 2022 is het nog mogelijk om te salderen dat gaat helaas wel vervallen maar nu het er nog is kun je er maar beter gebruik van maken.

Voordelen van zonnepanelen laten leggen in 2022.

Lagere energierekening

Door zonnepanelen kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. U hoeft dus niet meer volledig energie van de energieleverancier te bekostigen.

CO2 uitstoot beperken

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie. Bij het opwekken komt geen CO2 vrij.

Hogere woningwaarde

Door te investeren in zonne-energie verhoogt u de waarde van uw huis.

Lange levensduur

Zonnepanelen hebben een lange levensduur.

Hoe werken zonnepanelen in 2022?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Die zijn gemaakt van een materiaal, meestal silicum, dat alleen stroom geleid als er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading eronder. Een omvormer zet deze stroom vervolgens om in wisselstroom: dezelfde soort stroom als uit uw stopcontact komt. Dan stuurt de omvormer de stroom het elektriciteitsnet op, klaar om gebruikt te worden.

Hoe worden zonnepanelen gelegd in 2022.

Als eerst word een frame gebouwd waar de zonnepanelen op kunnen liggen dit doe je zodat je de zonnepanelen niet in het dak hoeft te boren. Als het frame ligt kunnen we de zonnepanelen gaan leggen. De zonnepanelen zitten vaak vast aan de sterke stof ballast waardoor ze zware stormen aankunnen. De zonnepanelen worden op een hellingshoek gelegd van ongeveer 13 tot 30 graden.

Wie leggen zonnepanelen in 2022?

Zonnepanelen worden gelegd door bevoegde mensen. Deze mensen zijn hier voor opgeleid een voorbeeld hiervan is natuurlijk grim-elektraplan. Zonnepanelen leggen is een hele klus dus laat dit doen door iemand die er voor is opgeleid.

Veel gestelde vragen.

werken zonnepanelen in de winter?

Zonnepanelen werken op de straling van licht en in de winter is er ook die straling van licht. Natuurlijk leveren de zonnepanelen meer op in de zomer maar in de winter heeft u nog steeds veel voordelen aan zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen u nodig heeft is natuurlijk afhankelijk van u stoomverbruik. Als u uw hele energie verbruik wilt dekken zult u ongeveer 15 zonnepanelen moeten laten leggen. Dat is natuurlijk afhankelijk van uw energie verbruik maar het gemiddelde huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks 3500 kWh aan stroom. Daarvoor heeft u 15-17 zonnepanelen nodig.

Wat is wattpiek?

De stroom dat zonnepanelen oplevert word gemeten in Wp dat staat voor wattpiek. De wattpiek zelf betekend hoeveel stroom één zonnepaneel maximaal oplevert dus als er veel zonlicht is en het niet bewolkt is.

Moeten zonnepanelen onderhouden worden?

Zonnepanelen hoeft u bijna nooit te onderhouden. Het vuil dat op of onder de zonnepanelen komt te liggen word allemaal met de regen meegenomen. Het stof dat er op komt na lange tijd is niet schadelijk en zal ook er af worden gespoeld door de regen. Echter kan het na lange tijd zo zijn dat er afval ligt wat niet weg gaat. Dus wij raden aan om u zonnepanelen een keer in het jaar schoon te maken.

Was er iets niet duidelijk of overweegt u zonnepanelen? Neem contact op via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op.