Woning uitbreiden? Denk aan elektra!

Als u overweegt uw huis uit te breiden, is het een goed idee om na te denken over de impact die uw nieuwe aanbouw zal hebben op de elektriciteit. Zoals we weten, hebben de kabels en bedrading die onze huizen van stroom voorzien een beperkte capaciteit. Dit betekent dat het toevoegen van een aanbouw of het aanbrengen van andere wijzigingen aan het bestaande elektrische systeem van uw woning kan betekenen dat u een deel van de bedrading en circuits moet upgraden.

Extra contactdozen toevoegen

Wanneer u een aanbouw of zolderverbouwing aan uw huis toevoegt, is het belangrijk om na te denken over de elektrische vereisten. Veel mensen gaan ervan uit dat ze maar één meterkast nodig hebben met een paar stroomkringen en klaar zijn ze. Dat is echter niet altijd het geval. Als u van plan bent om apparaten in uw nieuwe kamer te plaatsen (zoals een wasmachine of oven), dan moet er een speciale elektriciteitsvoorziening voor zijn.

Sectie: Verplaats de stopcontacten

Als u uw huis aan het uitbreiden bent, kan het nuttig zijn om de stopcontacten en lampen te verplaatsen. Dit is niet alleen een kwestie van beslissen waar ze moeten komen – de plaatsing van deze apparaten is belangrijk omdat ze invloed kunnen hebben op hoe de elektriciteit in uw huis stroomt.

Als u wilt zien waar de stroom vandaan komt, gebruik dan een stopcontacttester op elk stopcontact. Als u merkt dat er geen spanning door een stopcontact komt, dan is het niet veilig om het te gebruiken (hoewel er andere omstandigheden kunnen zijn waaronder dit gebeurt).

Een stopcontact verplaatsen of meer toevoegen?

Wanneer u uw huis uitbreidt, moet u bedenken hoeveel stopcontacten en schakelaars u in uw nieuwe ruimte nodig zult hebben.

  • Het aantal stopcontacten dat u nodig hebt, hangt af van het aantal apparaten, lampen en andere apparaten die u van plan bent te gebruiken. Als u bijvoorbeeld twee tv’s in verschillende kamers wilt, maar nog geen kabel hebt geïnstalleerd, betekent dit dat elke tv een eigen stopcontact nodig heeft (en de kabelbox heeft er ook een nodig).
  • Het aantal benodigde schakelaars hangt af van waar ze komen te zitten. Misschien heeft u een paar lampen bij de voordeur, maar wilt u ook een paar overhangende lampen rond de patio achter en een paar lampen onder de kasten in de keuken zelf – dus nu hebben we het over vijf armaturen in plaats van slechts twee!

Sectie: Kosten en overwegingen

Het is belangrijk te weten wat de kosten zijn van het toevoegen van extra stopcontacten en verlichtingsarmaturen, het verplaatsen van bestaande stopcontacten en het verplaatsen ervan. Er zijn meestal drie mogelijkheden om de elektrische capaciteit van uw huis te verhogen:

  • Het toevoegen van een tweede stroomonderbreker. Hierdoor kunt u meer dan één apparaat tegelijk gebruiken op een afzonderlijk circuit, terwijl u ook krachtigere apparaten kunt gebruiken (d.w.z. apparaten met een hoger wattage). Deze oplossing is echter niet altijd mogelijk, omdat sommige stroomkringen al op volle capaciteit worden gebruikt door andere apparaten, zoals airconditioners of koelkasten; dit betekent dat elke extra belasting de zekering kan doen springen of een elektrische brand kan veroorzaken. In dat geval moet u een bestaand apparaat verplaatsen of in plaats daarvan een andere stroomonderbreker toevoegen.
  • Het verhogen van het aantal stopcontacten en lampen per kamer zorgt voor meer flexibiliteit bij het installeren van nieuwe elektronica of apparaten in verschillende kamers in uw huis! Als er bijvoorbeeld maar één stopcontact was in de buurt van waar al onze home entertainment elektronica zich bevond, dan zouden we geen andere keuze hebben dan ze ergens anders te plaatsen; maar nu er drie stopcontacten binnen handbereik zijn, kunnen we al deze apparaten daar gemakkelijk op aansluiten zonder enige hinder te ondervinden!
  • RANDY ?

Het is van vitaal belang om na te denken over de impact van elektriciteit op uw uitbreiding.

  • Planning is de sleutel tot een succesvolle uitbreiding. Daarom is het belangrijk om na te denken over de impact van elektriciteit op uw expansie.
  • De eerste stap is te bepalen naar welke gebieden u wilt uitbreiden en hoeveel ruimte u voor elke kamer nodig hebt. Dit zal helpen bij het budgetteren omdat u dan weet hoeveel geld u aan elke kamer kunt uitgeven en wat voor elektricien, loodgieter, schilder enz. u voor elke kamer (of gebied) nodig zult hebben.
  • Om te beginnen met het planningsproces: Neem metingen van alle kamers in uw huis, inclusief kasten, badkamers, enz.; neem foto’s vanuit verschillende hoeken van elke kamer; schrijf op wat voor soort meubels of apparaten momenteel deze ruimtes innemen (bijv, badkamer badmeubel); maak een lijst van alle speciale kenmerken die op het eerste gezicht niet duidelijk zijn, zoals ingebouwde verlichting of ventilatieopeningen van de airconditioning; Verzamel informatie over plattegronden, zoals geschatte vierkante meters, zodat wanneer je rond gaat shoppen voor aannemers / elektriciens / loodgieters / schilders ze een idee hebben, alsmede een idee over wat voor soort budget nodig zou kunnen zijn op basis van deze schattingen die hen helpt sneller betere offertes terug te geven in plaats van ze te laten gissen naar prijzen, wat kan leiden tot valse schattingen later naar beneden wanneer ze meer details ontdekken zoals veranderingen in grootte na het krijgen van offertes gedaan door andere bedrijven te laat al kost iedereen tijd verloren met het proberen van verschillende methoden voordat het vinden van een die het beste werkte.”

Conclusie

Als het gaat om uitbreiding van uw huis, is het belangrijk om na te denken over de impact die de veranderingen zullen hebben op uw elektriciteit. Dit kan lastig zijn als u niet weet hoeveel stroom uw apparaten gebruiken en hoe dit kan veranderen als er meer ruimte voor ze is. De beste manier om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is door vooruit te plannen met een elektricien die dit proces van begin tot eind begrijpt. Mocht u nou een uitbreiding van plan zijn neem dan vooral contact met ons op en we zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen