Voordelen van een laadpaal aan huis

Uw auto thuis opladen is nu een handige, veilige en kosteneffectieve manier om uw voertuig op te laden. Dit artikel legt uit wat de voordelen zijn van een thuislaadstation in uw garage of buiten op uw terrein.

Gemak

Met een thuislaadstation kunt u uw auto op elk moment van de dag of nacht opladen, ongeacht waar u bent. Het is zo handig dat het bijna een game-changer is voor de manier waarop we vandaag rijden.

U hoeft geen beschikbaar oplaadstation te vinden, u hoeft niet in de rij te staan en u hoeft er niet op te vertrouwen dat iemand anders gratis toegang heeft op een specifieke locatie. U kunt uw auto opladen aan huis als u bijvoorbeeld naar het werk gaat of naar vrienden gaat.

Kostenbesparingen

  • Elektriciteit is goedkoper dan gas.
  • U kunt ’s nachts opladen wanneer dat het goedkoopst is, en u bespaart op brandstofkosten als u een elektrische auto neemt.
  • U hoeft niet te tanken bij een benzinestation, wat rommelig en onhandig kan zijn.

Veiligheid

Wanneer u uw auto thuis oplaadt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uzelf of iemand anders. U weet dat niemand gewond zal raken als er iets misgaat. U kunt ’s nachts beter slapen als u weet dat uw auto veilig en wel in de garage staat op te laden.

Een ander voordeel van het gebruik van een thuis laadstation is dat het veiliger is dan het gebruik van openbare laadstations. Openbare oplaadstations worden niet altijd goed onderhouden, wat betekent dat ze niet zo veilig zijn als ze er aan de buitenkant uitzien. Bovendien kunnen er andere mensen in de buurt zijn die hun auto ook op deze locaties opladen – sommigen van hen zijn niet zo verantwoordelijk of voorzichtig als het gaat om uw auto. U heeft dan bijvoorbeeld geen zicht op wat er met uw auto gebeurt.

Thuis opladen is ook veiliger dan bij benzinestations omdat het moeilijker is voor iemand die geen toegang heeft om in de buurt te komen.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een thuislaadstation is dat u uw auto thuis kunt opladen en vervolgens de stekker uit het stopcontact kunt halen om hem mee te nemen op reis.

U kunt zelfs gebruik maken van de openbare oplaadpunten in de stad als een optie om op te laden. Deze stations zijn vaak handig wanneer u op bezoek gaat bij vrienden of familieleden die ver uit elkaar wonen, of wanneer u in drukke stedelijke gebieden verblijft waar geen. Ten slotte vinden sommige mensen het veiliger om hun auto buiten te laten staan terwijl ze thuis opladen, omdat ze weten dat er iemand in de buurt is om een oogje in het zeil te houden.

Samenvatting: Thuis opladen is nu een handige, veilige en kosteneffectieve manier om uw voertuig op te laden.

  • Thuis opladen kan handig zijn.
  • Thuis opladen kan u geld besparen.
  • Thuis opladen kan veilig, flexibel en goed voor het milieu zijn.

Wilt u meer informatie over laadpalen? Neem contact op via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op.