In een opmerkelijke stap naar duurzaamheid en milieubewustzijn heeft Grim Elektraplan, een toonaangevend bedrijf in duurzame energieoplossingen, met succes een zonnepaneleninstallatie voltooid op de daken van een huisartsenpraktijk. Het project omvatte de installatie van maar liefst 68 zonnepanelen, strategisch geplaatst op drie verschillende dakvlakken, met behulp van geavanceerde APSystems micro-omvormers.

Slimme Energieverdeling voor Optimaal Gebruik

Het hart van deze installatie wordt gevormd door de keuze voor drie dakvlakken, waardoor de opgewekte stroom gelijkmatig over de dag wordt verdeeld. Deze slimme opstelling minimaliseert de teruglevering aan het net, terwijl het grootste deel van de geproduceerde energie direct wordt gebruikt binnen de huisartsenpraktijk. Dit resulteert niet alleen in aanzienlijke energiebesparingen maar draagt ook bij aan een groenere en duurzamere praktijkomgeving.

Geavanceerde Monitoring met Micro-Omvormers

Een kenmerk van dit project is het gebruik van APSystems micro-omvormers, waarmee een gedetailleerde uitlezing per zonnepaneel mogelijk is. Deze innovatie biedt voortdurend inzicht in de prestaties van elk paneel, waardoor eventuele afwijkingen direct kunnen worden opgemerkt en aangepakt. Deze geavanceerde monitoring zorgt ervoor dat de installatie efficiënt kan worden gecontroleerd, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn.

Esthetisch Verantwoord en Milieuvriendelijk

Het oog wil ook wat, en daarom zijn zwarte zonnepanelen gebruikt die naadloos aansluiten op de zwarte dakpannen. Deze zorgvuldige esthetische keuze zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling van het pand, maar toont ook aan dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan.

Vogelvriendelijk en Veilig Installeren

Bij de installatie van de zonnepanelen is ook gedacht aan de lokale flora en fauna. De installatie is voorzien van vogelwerende borstels, waardoor de panelen beschermd zijn tegen eventuele verstoringen door vogels. Daarnaast heeft Grim Elektraplan gebruikgemaakt van hun geavanceerde Steiger met Solar Lift, wat niet alleen de efficiëntie van de installatie verhoogt maar ook de veiligheid op het werk garandeert.

Het team bij Grim Elektraplan is trots op het succesvolle afronden van dit project en blijft zich inzetten voor duurzame energieoplossingen die een positieve impact hebben op zowel bedrijven als het milieu.