Elektrische auto? Is je elektra hier al geschikt voor?

Om het meeste uit een elektrische auto te halen, moet u nagaan of uw huis al geschikt is voor een elektrische auto. Dit betekent dat u moet bepalen wat voor soort bedrading u heeft en of deze al dan niet geschikt is voor het opladen van een voertuig. Zelfs als u een ouder huis hebt, zijn er misschien manieren om uw systeem te upgraden zodat het compatibel is met een EV-lader.

Thuis opladen

Thuis opladen is de goedkoopste, handigste en beste optie voor lange reizen en maar ook als u privé kilometers moet maken. U kunt makkelijk in de nacht, terwijl u aan het slapen bent, uw auto opladen zodat u er de volgende dag weer vol gebruik van kan maken. Dit zal u vele euro’s aan benzine maar ook tijd die u nodig heeft om te tanken schelen. Als u dit wil is het belangrijk dat de elektra in uw huis wel goed geregeld is voor een laadpaal. Wij van Grim elektraplan zijn hierin gespecialiseerd. Mocht u dus interesse hebben neem dan vooral contact op.

U zult moeten uitzoeken of uw elektriciteit al geschikt is voor een elektrische auto.

Als u uw auto thuis wilt opladen, moet u eerst contact opnemen met uw elektriciteitsbedrijf. Zij kunnen u vertellen of ze al dan niet een circuit hebben dat speciaal bestemd is voor het opladen van een elektrische auto. Zo ja, dan kunnen zij u vertellen hoeveel stroom hun dienst levert en of dit voldoende is voor uw behoeften.

Als ze geen speciaal circuit hebben en/of de hoeveelheid elektriciteit niet genoeg is voor uw voertuig, dan moet een elektricien er een voor u installeren.

Conclusie

Het laadstation werkt alleen als u de juiste stroomvoorziening in uw huis hebt. Als u niet zeker weet of dit het geval is, neem dan contact op met uw Grim Elektraplan om meer informatie te krijgen over wat we u kunnen bieden.